Proiect de punere în valoare a Podului Bizetz și a zonei adiacente de circa 3 milioane de euro

| 25 iulie 2016

Un  proiect gândit de Primăria Giurgiu și aflat acum în lucru în vederea depunerii pe Programul Operațional Regional, Axa 5.1- Patromoniu Cultural, cu termen de depunere 26 august 2016, este dedicat Podului Bizetz și zonei adiacente, cu o valoare de circa 3 milioane de euro.

Prin intermediul acestui proiect vor fi executate lucrări de stopare a degradării obiectivului, de restaurare și de punere în valoare a monumentului înscris în Lista Monumentelor Istorice. De asemenea, vor fi realizate o serie de amenajări pe pod, atât zona deja existentă pentru circulația pietonală, cât și fosta zonă rutieră și feroviară vor fi reamenajate pentru a deservi circulației pietonale, dar și organizarii de diverse activități în aer liber(culturale, sportive, educaționale, de recreere,etc).

Specialiștii echipei de proiect care lucrează în prezent la elaborarea documentației tehnice iau în calcul și amenajarea zonei adicente, dinspre Zona Liberă, ca zona de plajă, chiar și cu fonduri proprii, pentru a fi destinată petrecerii timpului liber în sezonul cald.

Realizarea acestui proiect ar reprezenta un pas înainte făcut de Giurgiu la capitolul turism, punându-se în valoare astfel primul pod în curbă construit în Europa de Ion Ionescu Bizetz, în colaborare cu Anghel Saligny, și dat în funcțiune în 1905. Mai mult decât atât, împreună cu celelalte obiective care fac și ele subiectul unor proiecte similare, în municipiu ar putea fi creat un circuit turistic (Cetate, Muzeul Județean, Parcul Alei, Centrul Cultural Ion Vinea,Turnul Ceasornic, zona centrală) care să stârnească interesul turiștilor români și străini.

Categoria: Administratie

Comentariile sunt inchise.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close